حق فروش در ثبت طرح صنعتی
طرح صنعتی به آفرینش های بدیعی گفته می شود که در قالب خطوط، نقش ها ، رنگ ها و اشکال سه بعدی ( ساختار ) در یک محصول به موجب فرآیند صنعتی متبلور شده و موجب گیرایی و جذابیت در محصول نهایی می گردد.
به عبارتی دیگر، طرح صنعتی به عنوان خصوصیات مربوط به شکل، ساختار، نقش و تزیینات به کار رفته در یک کالا به واسطه یک فرآیند صنعتی است به نحوی که در کالای نهایی و خاتمه یافته ایجاد چشم اندازی و جذابیت نماید.
طراح حق ثبت طرح صنعتی دارد. به عبارت دیگر فقط کسی که طرحی را ایجاد می کند می تواند تحت شرایطی آن را به ثبت برساند. برخی از شرایط ثبت طرح صنعتی، ناظر به شرایط اساسی ثبت آن از قبیل جدید بودن یا اصیل بودن است که از آن ها به شرایط ماهوی طرح صنعتی تعبیر می گرددو برخی دیگر از شرایط ناظر به نحوه تنظیم اظهارنامه و مدارک و مستندات ضمیمه آن است که می توان از آن ها به عنوان شرایط شکلی ثبت طرح صنعتی نام برد.
با ثبت طرح صنعتی، طرح دارای حقوقی است که در قانون پیش بینی شده است. این حقوق به دو دسته معنوی و مادی تقسیم می شوند. در قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 حقوق انحصاری ناشی از ثبت طرح صنعتی تحت عنوان " بهره برداری " آمده است و در بند ( ب ) ماده 28 مصادیق این حق بهره برداری احصاء شده است.
قانون گذار در بند ( ب) ماده مذکور ، مصادیق بهره برداری را احصاء کرده است.
با توجه به بند فوق، بهره برداری از یک طرح صنعتی ثبت شده عبارت
تماس با ما:
021-43927 , 021-42143 , 021-42017 , 021-42037000
info@companyregister.ir
https://companyregister.ir
خیابان ولیعصر، تقاطع نیایش، بلوار اسفندیار، پلاک 90

















